Ukaž, jak by vypadalo…

Když na chvíli opustím textové nástroje, pomoct nám mohou také obrazové modulátory. Midjourney se mi ještě upřímně řečeno nepovedlo zprovoznit, nejčastěji používám obrazový generátor v Canvě nebo Dall-e. Mimochodem, Dall-e je propojený s placenou verzí chatu GPT a tyto nástroje lze proto účinně spojovat.

Můžete si vygenerovat plakát pro svůj “film”, přebal knihy, vzhled postav, náhled jakékoli scény. Má to minimálně jednu velkou výhodu: AI může vymyslet fyzické rysy, které vás nenapadlo vůbec promýšlet, ale nyní je můžete zakomponovat, protože působí mnohem funkčněji a plastičtěji (pokud na vás nevyskočí hybrid s tvaceti prsty a rukou vyrůstající z holeně, což je ještě dnes poměrně časté.

"Plakát k filmu o elitní hackerce ženě a bezdomovci se záhadnou minulostí."
"Filmový záběr, ve kterém elitní hackerka žena mluví s bezdomovcem mužem se záhadnou minulostí na ulici noční Prahy."

U poslední sekvence jsem připsala, že má jít o vtipný záběr z filmové komedie. Asi mám trochu jinou představu. 🙂 Fotografie nás jako autory může motivovat tak, že si představujeme, jaké dialogy asi takové dvojice vedou a proč. Lidé na fotografiích působí odlišně, a proto můžeme při charakteristikách pracovat s jejich fyzickým vzezřením.

One thought on “7 způsobů, jak používám AI při psaní”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Masterclass za 49 Kč!

Mentální hygiena ke zhmotnění záměru

 

Nebo se podívej na všechny prémiové programy.